hits

Hvordan sy en pung med fôr og glidelås

Dette er et enkelt prosjekt som passer for nybegynnere (jo, faktisk!) og andre som ønsker en søt pung med glidelås.Materialer:

 • 2 stk ytterstoff som er like store som du ønsker å ha den ferdige pungen
 • 2 stk fôrstoff
 • 1 glidelås som er cirka like lang som stoffet
 • Sytråd
 • Symaskin  Fremgangsmåte:
 1. Klipp ut og stryk alle stoffene.

   
 2. Lag en «sandwich»: Legg èn av bitene med fôrstoff med retten opp. Legg glidelåsen kant i kant oppå fôrstoffet. Legg så ett ytterstoff med retten ned, kant i kant med både fôrstoff og glidelås. Bruk nåler, klyper eller stofflim til å holde det på plass.

   
 3. Sy en rettsøm langs kanten, gjennom alle tre lagene, som vist på bildet.

   
 4. Brett/legg stoffene til samme side slik at glidelåsen syns. Stryk over hvis det trengs, og sy en stikning langs glidelåsen (en rettsøm som syns). Jeg har brukt hvit tråd, så det er kanskje ikke så lett å se på bildet.

   
 5. Nå er det på tide å starte på den andre siden av pungen! Lag en sandwich som på punkt 2: Legg fôrstoffet med retten opp, så glidelåsen, og ytterstoffet med retten ned, alt kant i kant. De to stoffbitene som allerede er sydd fast i glidelåsen skal ligge mellom de to løse stoffbitene (men pass på så de ikke blir med under synåla). Bruk nåler, klyper eller stofflim til å holde de løse stoffbitene og glidelåsen på plass.

   
 6. Gjør som på punkt 3: Sy en rettsøm langs kanten, gjennom alle tre lagene.

   
 7. Brett/legg stoffene til hver side slik at glidelåsen ligger naturlig i midten av stoffene. Stryk over hvis det trengs, og sy en stikning langs glidelåsen på den siden du ikke har gjort det enda.   
 8. Åpne glidelåsen halvveis. Dette er for at du lettere skal kunne vrenge den senere.

   
 9. Brett stoffene slik at fôret ligger rette mot rette på ene siden av glidelåsen, og ytterstoffet ligger rette mot rette på den andre sida. Glidelåsen skal være brettet nedover mot/inni fôret som vist på bildet nr. 2 under her. Dette for å få en finere finish. Bruk nåler eller lignende for å holde det på plass.   
 10. Sy rundt hele kanten, men la det våre en åpning i fôret til å vrenge gjennom. Klipp av en liten trekant i alle hjørnene. Dette gjøres for å få skarpere hjørner når stoffet vrenges. Pass på å ikke klipp i sømmen.

   
 11. Vreng pungen ut gjennom åpningen. Bruk enden på en blyant eller lignende for å presse ut alle hjørnene. Sy igjen hullet i fôret ved hjelp av en stikning.   
 12. Vreng fôret ned i pungen, og pungen er ferdig! Du kan bruke den som sminkepung, til å oppbevare mobilen og småpenger, eller noe helt annet :)

Håper du likte denne veiledningen :) Det er bare å spørre dersom noe er uklart :)

#søm #sy #håndarbeid #hobby #blomster #glidelås #DIY #tutorial #veiledning #pung #farger #fargerik

8 kommentarer

Jernbanefrua..

09.02.2018 kl.13:30

Så stilig :-))

For mange idéer

09.02.2018 kl.14:05

Jernbanefrua..: Takk :)

matsvart

09.02.2018 kl.14:03

Denne var superfin!!

For mange idéer

09.02.2018 kl.14:05

matsvart: Takk ^_^

13.02.2018 kl.19:58

Superfin 🤗

For mange idéer

14.02.2018 kl.08:08

Anonym: Takk :)

Kine Karlsen

25.07.2018 kl.08:59

Så fin:) å jeg elsker at du elsker hobby og blogger om det=) det gir meg mer inspirasjon:) Hilsen Kine

For mange idéer

16.08.2018 kl.15:29

Kine Karlsen: Så hyggelig av deg :) Jeg har planer om å være litt mer aktiv her, så stay tuned ;)

Skriv en ny kommentar

, Horten

Jeg har alltid et nytt prosjekt på gang, fra idéer til halvferdige prosjekter som ligger pakket vekk i en skuff. Dette er en blogg der jeg ønsker å vise mine og andres prosjekter. Det blir fokus på scrapbooking, kortlaging, strikking, søm, baking, gjenbruk, hverdagstips og annet snacks!