oktober 2015

Superdigge daimcupcakes!

Jeg har bakt kjempegode daimcupcakes. Oppskriften fant jeg i boka Cupcakes - Lag dem selv! som er skrevet av Ingrid Hancock Bjerknes. De er enkle å lage, og de blir saftige og gode. Oppskriften er for ca. 12 cupcakes.


Oppskrift:

Cupcakes:
3 egg
2 1/2 dl sukker
1 ts vaniljesukker
100 g romtemperert margarin
1 dl melk
1 ss kakaopulver
3 1/2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 liten klype salt
150 - 200 g Daim skåret i små biter, eller Daimkuler

Frosting :
100 g romtemperert margarin
350 g melis
Så vidt 1/2 dl melk
3 ss daimtrekk fra Freia
1 ss kakaopulver

Pynt:
100 g opphakkede daimbiter/daimkuler


Fremgangsmåte:

Cupcakes:
Visp egg og sukker til eggedosis.
Ha i vekselsvis margarin, melk og det tørre.
Vend inn opphakkede daimbiter.
Fyll cupcakesformene 2/3 fulle.
Strø resten av daimbiter på toppen.

Stekes på 175 grader, midt i ovnen, i 16 - 20 min.


Frosting:
Rør margarin og halvparten av melisen hvitt. Tilsett melk, resten av melisen, kakaopulver og daimsaus. Visp godt.

Pynt med opphakkede daimbiter eller daimkuler.

Omnomnomnom!

Hva slags bakst liker du? :)


#mat #baking #cupcakes #oppskrift #daim #sjokolade #kos #matlaging #formangeidéer

To enkle tags!

I helga var det en liten steg for steg-utfordring hos damene bak ArJo's Tag og ATC kos på Facebook. De har månedlige utfordringer også, som det bare er å slenge seg med på om man liker sånt :)

Jeg fulgte stegene, og fikk laget to enkle tags:


Håper du likte dem! ^_^

Jeg bruker tags som til og fra-lapper, kort eller litt ekstra pynt på for eksempel vinflasker. Har du laget tags før? Hva bruker du dem til? :)


God søndagskveld :)


#hobby #papirhobby #kreativitet #tag #tags #søndag #farger

DIY - lag din egen sparebøsse!

I dag skal jeg vise deg hvordan du kan lage en sparebøsse av en gammel syltetøyboks! Woohoo!
Materialene jeg brukte for å lage min sparebøsse:
- Gammel syltetøyboks i plast (vasket sevfølgelig)
- Hvit maling
- Tre ulike farger med spraymaling
- Lim
- Noen tusjer
- Malepensel
- Gjennomsiktig plastark (overheadark eller lignende)
- Diverse pynt for dekorering
- Saks/tapetkniv

Du kan selvfølgelig bruke annen maling og pynt, for å få sparebøssen til å passe akkurat din stil! :D
1. Det første du gjør, er å klippe et hull fra bunnen til toppen av boksen. Det var litt knotete å gjøre dette med saks, så jeg ville kanskje ha brukt en tapetkniv neste gang. Grunnen til at vi lager et hull får du vite på steg 4 :) Klipp/skjær også en åpning i lokket, så du faktisk får spart penger ;)2.
Mal boksen i den fargen du ønsker. Jeg måtte ha to strøk med hvitmaling. Mens du venter på at malingen tørker, kan du tenke ut hvordan du vil at sparebøssen skal se ut, hvilken pynt du skal bruke osv. :)

3. Jeg fant tre ulike farger med spraymaling/mist som jeg syntes passet fint sammen. Jeg sprayet litt her og der, og tørket bort det overflødige med et tørkepapir. Du kan også bruke stempelpute, annen maling eller lignende. Eller kanskje du vil ha sparebøssen i én farge?

4. Når malingen er tørr, limer du på det gjennomsiktige arket på innsiden av boksen, så det dekker for hullet du har klippet (ikke det i lokket ;) ). På den måten kan du se hvor mye penger du sparer :D

5. Lim lokket fast om du ønsker det.

6. Dekorer av hjertens lyst! :D
Ved den gjennomsiktige delen har jeg skrevet inspirerende ord for å få meg til å spare mer penger. Jeg festet på en liten gul konvolutt på siden av sparebøssen i tilfelle jeg vil spare litt penger ved siden av som jeg kan få tak i uten å ta av lokket (som er limt fast).


På toppen står det "Just jam it in". Jam som i syltetøy, ikke sant? ;D Ja, dét er min type humor... :p


Dette var min første DIY, jeg håper du likte den!

Kom gjerne med forslag til hva som kan bli bedre i neste DIY. Eller er det noe du kunne tenkt deg at jeg lagde en DIY om? Legg igjen en kommentar da vel! :D
#DIY #hobby #sparebøsse #stegforsteg #kreativitet #gjenbruk #fredag

Noen bilder av mine hobbyer!

I dag tenkte jeg at jeg skal vise frem noe av det jeg har laget de siste årene, så dere blir litt kjent med hva slags stil jeg har :) Jeg elsker farger, og syns det er veldig gøy å prøve noe nytt. Jeg saumfarer Pinterest for inspirasjon ;)

 

LO-er:
LO står for LayOut, og er det samme som en albumside. Standardstørrelsen er 30, 5 cm x 30,5 cm, men andre størrelser blir også brukt. På disse LO-ene jeg har valgt, er det lite tekst, men jeg har også noen der jeg forteller litt mer. Etter at jeg startet med prosject life / lommescrapping, har jeg fokusert mer på teksten enn selve pyntingen.Kort:
Jeg lager ikke så mange kort i løpet av et år, jeg lager kun dersom jeg skal i en bursdag til personer jeg vet kommer til å sette pris på det, hvis jeg ønsker å prøve en ny teknikk, eller dersom jeg har litt ekstra tid. Det første kortet er et såkalt "shakerkort", som betyr at man kan riste på det så paljettene og glitteret blir ristet rundt foran motivet ^_^

Diverse:
Her har jeg laget en nøkkelring ved hjelp av korssting. Motivet er pokémonen Cubone.Et "klassisk" bilde av Ash og pikachu, også laget med korssting.


Et lerret jeg lagde for noen år siden. Det er mange ulike teksturer som er brukt, selv om det ikke kommer så godt frem på bildet.

Dette uglekosedyret sydde jeg for ca. 3 år siden til min niese.


Håper dere likte noe av det dere har sett, og jeg håper jo selvfølgelig at noe av det jeg har laget, kan skape inspirasjon! :D


Er det noe du likte spesielt godt? Hvorfor det? Jeg tar gladelig imot kommentarer! :D#hobby #scrapbooking #LO #kortlaging #kort #ugle #søm #farger #korssting #pokémon #Pinterest

Oppbevaring og organisering av hobbyrom!

For noen dager siden debuterte jeg med denne bloggen med å legge ut bilde av mitt rotete hobbyrom. Jeg brettet opp ermene og ryddet og organiserte. Det gjenstår fortsatt litt finsortering av ulikt stæsj, men i skrivende stund ser det ikke så gærent ut der om jeg får lov å si det selv ;)Ble det ikke fint?! :D

Vi får jo se hvor lenge det forblir i denne tilstanden :p

Jeg ønsker å dele noen bilder og tanker rundt mine oppbevaringsløsninger og organisering av hobbyrommet.

Siden jeg er så heldig å ha et helt rom til hobby generelt, og scrapbooking spesielt, har jeg prøvd å stappe så mye stæsj som mulig innenfor rommets fire vegger. Da bør det være litt orden, i hvert fall FØR jeg skal begynne på et nytt prosjekt :p

Jeg er veldig fornøyd med hjørneskrivebordet som dere kan se på bildet over. Det er et LINNMON hjørneskrivebord fra IKEA. Det er såpass dypt at jeg kan sette en del ting på det, samtidig som jeg har nok plass fremfor meg til det jeg skal lage.

Under skrivebordet har jeg en kasse med ark og blokker, samt en stor kurv med tekstil. Jeg har veldig lyst til å sy, men føler meg ikke god nok, så jeg gjør det svært sjeldent. Posene som ligger klemt mellom boksen og kurven er ulike syprosjekter jeg har lyst til å gjøre. Jeg har MANGE prosjekter jeg har lyst til å gjøre, men dét får bli et annet blogginnlegg :)De umonterte stemplene mine oppbevarer jeg i en perm. Jeg har stemplet motivet på et ark, så jeg lett kan se hvilket stempel som befinner seg i lommen.De monterte stemplene (og de stemplene jeg ikke har fått inn i permen enda) ligger i sin egen skuff i en kommode som får plass under det lange skrivebordet.

Washitapen har jeg sortert etter farge, og rullene blir oppbevart i to bokser fra Clas Ohlson.Project Life-kortene som jeg bruker til lommescrapping, vanlig scrapping og kortlaging blir oppbevart i noen skuffeinnsatser og bokser fra Clas Ohlson.Over skrivebordet har jeg (les pappa) skrudd opp en smal bilderamme til all misten og glitteret mitt, og en stang til litt ulike ting som det er kjekt å ha for hånden :)Så sånn har jeg det altså på hobbyrommet mitt, og det fungerer i hvert fall for meg. Håper dette ga inspirasjon og idéer til oppbevaring og organisering :)Har du noen gode oppbevarings- eller organiseringstips? :)


#hobbyrom #organisering #oppbevaring #washitape #washi #lommescrapping #projectlife #hobby #IKEA

Første blogginnlegg!

Jeg ELSKER å være kreativ, men jeg føler ikke alltid at jeg har nok tid.

Til tross for det, har jeg har alltid et nytt prosjekt på gang, fra idéer til halvferdige prosjekter som ligger pakket vekk i en skuff, så jeg håper denne bloggen kan gi meg et spark bak til å faktisk kunne gjøre dem ferdige, og vise dere prossessen og/eller resultatet!

Dette er en blogg der jeg ønsker å vise mine og andres prosjekter, og jeg håper jeg kan lage noen tutorials etter hvert også :)

Det blir fokus på scrapbooking og annen papirmoro, strikking og hekling, baking, organisering, gjenbruk, diverse hobby og hverdagstips.

Jeg ønsker å begynne med å vise dere hobbyrommet mitt... I tillegg til mine hobbyartikler, har samboeren min og jeg en tredemølle stående der. Den har jeg brukt mest som oppbevaring av mitt scrapbookingsstæsj *kremt* Men her om dagen skulle plutselig samboeren min løpe, så han flyttet alle tingene mine over til gulvet og skrivebordet. Hvorfor må han rote sånn på rommet mitt..? :pSom dere ser, så trenger det er skikkelig ryddings og organisering! Og dét har jeg tenkt til å begynne med i dag! Gah... Jeg ble umotivert med én gang jeg skrev det :p


I løpet av et par dager, skal jeg publisere resultatet av ryddingen, samt legge ut litt bilder av ulike ting jeg har laget før, så dere kan få en idé om hva jeg holder på med, og hvilken stil jeg har :)


Håper dere ønsker å følge bloggen min videre, og jeg blir glad for kommentarer om alt mulig :)#hobbyrom #hobby #organisering #nyblogg #rydding #scrapbooking #rot

, Horten

Jeg har alltid et nytt prosjekt på gang, fra idéer til halvferdige prosjekter som ligger pakket vekk i en skuff. Dette er en blogg der jeg ønsker å vise mine og andres prosjekter. Det blir fokus på scrapbooking, kortlaging, strikking, søm, baking, gjenbruk, hverdagstips og annet snacks!

hits