oktober 2017

Tips til hvordan du kan gjøre snacks og godteri litt småskremmende til halloween!

I dag er det halloween, og siden vi i år bor i en gate med flere småbarnsfamilier, gleder jeg meg til å åpne døra for dem som spør om knask eller knep. Og jeg vil selvfølgelig gi dem knask :D

Så her har jeg tips til hvordan du kan gjøre snacksen og godteriet litt mer "skummelt" :)Jeg skal vise deg hvordan du kan lage skjeletthoder, gresskarhoder og spøkelse på pinne!

Her er noe av det jeg brukte av snacks, godteri og materialer. Det var egentlig dobbelt så mye popcorn, men det forsvant på mystisk vis kvelden før :p


Skjeletthoder


For å lage disse trenger du:
- Popcorn
- Plastposer (jeg brukte de som har en størrelse på 1 liter)
- Sprittusj eller lignende
- Hvitt eller svart gavebånd, hyssing eller lignende
- (Saks)
- (Plasthansker)

1. Tegn på skjelettansikt på posen (kan være lurt å sjekke hvor mye popcorn som skal oppi først, for å se at ansiktet treffer på riktig plass ;) )
2. Vent til tusjen har tørket før du fyller opp posene med popcorn. Siden jeg skal gi disse til barn jeg ikke kjenner, brukte jeg plasthansker da jeg fordelte popcornet i posene.
3. Knyt igjen posen med et gavebånd eller lignende, og bruk saksen for å få båndet til å krølle seg. Det holder selvfølgelig bare å knyte en sløyfe eller lignende også :)

Ferdig!


Gresskarhoder

For å lage disse trenger du:
- Ostepop
- Plastposer (jeg brukte de som har en størrelse på 1 liter)
- Sprittusj eller lignende
- Oransj eller svart gavebånd, hyssing eller lignende
- (Saks)
- (Plasthansker)

Fremgangsmåten er den samme som for skjeletthodene, men her tegner du på gresskaransikt istedenfor skjelettansikt :)Spøkelse på pinne

For å lage disse trenger du:
- Kjærlighet på pinne
- Snytepapir (jeg valgte de billigste jeg kunne finne)
- Sprittusj eller lignende
- Hvitt eller svart gavebånd, hyssing eller lignende

1. Klipp opp så mange gavebåndsnorer som du trenger (én per kjærlighet).
2. Ta et snytepapir og legg flatt på bordet. Del ett papir i fire, og legg én av delene samt kjærligheten som vist på bildet. Der det ligger dobbelt med papir skal ansiktet være.


3. Brett snytepapiret rundt kjærligheten. Jeg prøvde å få brettene bak, så jeg fikk et litt større område foran der jeg kunne tegne ansiktet. Knyt gavebåndet rundt pinnen.
4. Tegn på øyne og munn. Noen penner blør litt på dette papiret, men det hjelper å ha to lag der du tegner. Prøv deg frem med det du syns blir best :)


Ferdig!


Nå er jeg klar for halloween! :D

Håper du ble inspirert til å lage noe selv :) Uansett så ønsker jeg deg en hyggelig og småskremmende halloween! :)

Hva liker du best å kose deg med på halloween?


#halloween #høst #oktober #gresskar #DIY #håndarbeid #spøkelse #godteri #hjemmelaget #blogg #hobby #tutorial #halloween2017preps #snacks #knaskellerknep #popcorn #kjærlighet

DIY: Enkle og billige halloweenlykter!
Jeg ønsker å vise dere hvordan man kan lage noen enkle halloweenlykter som man kan pynte med enten inne eller ute. De er billige å lage, og det tar ikke lang tid :)

Det du trenger av materialer er:
- Rene og tørre syltetøyglass uten etikett
- Oransj og svart maling. Jeg bruker vannmaling, men du kan bruke annen type maling dersom du ønsker (eventuelt andre farger dersom du ønsker å male noe annet enn gresskar)
- Svamp (kan bruke pensel)
- Tynn pensel eller svart tusj
- Kopp eller lignende med vann
- Telys


Fremgangsmåten er som følger:
1. Fjern etikettene fra glasset. Bruk svampen (eller en stor pensel) til å male hele glasset oransj. Du velger selv hvilken type maling du ønsker å bruke. Jeg valgte vannmaling siden jeg ville at lyset skulle skinne godt igjennom.


2. Når glasset er tørket (avhenger av malingstype) så maler eller tegner du "gresskarlyktansikt" på glasset. Du kan enten bruke en mal som du skriver ut og klipper ut i papp, eller du kan gjøre det for frihånd. Jeg valgte frihånd fordi jeg har ulike størrelse på glassene jeg dekorerte.


3. Når malingen er tørket, setter du et telys oppi, og lykten er ferdig!


Sånn ble mine "gresskar" :)

Håper du ble inspirert til å lage dine egne lykter :)

Hva pynter du med til halloween? :)


#halloween #høst #oktober #gresskar #DIY #håndarbeid #maling #farger #hjemmelaget #blogg #hobby #tutorial #halloween2017preps #lykt #lys #halloweenlykt #gresskarlykt

Bursdagskort med Brusho

Jeg fikk endelig pakket opp scrappesakene etter flyttinga (for 10 måneder siden >_< ), og lagde et bursdagskort til søsteren min. Det jeg liker med å lage kort, er at jeg kan lage noe jeg tror mottakeren vil like :)

Jeg fikk veldig lyst til å leke meg litt med Brusho pigmentmaling. Det er malingspulver som løser seg opp når det kommer i nærheten i vann. Jeg har ikke helt kontroll, men det er litt av moroa ;)

På forsiden har jeg brukt brusho, paljetter og svart penn. Teksten er stanset ut av svart mosegummi, og diesen er fra Linda Designs.

På baksiden hentet jeg opp igjen fargene fra forsiden, og forsterket dette med et mønsterark.

Paljetter som står i stil til fargene :)

Mosegummi skaper en fin 3d-effekt.

 

Materialliste:
- Mønsterark fra Fancy pants: Feeling good
- Hvit bazzil
- Brusho pigmentmaling
- Du har bursdag-dies fra Linda Designs
- Svart mosegummi
- Paljetter fra diverse selgere på eBay (søk på sequins)
- Svart ProMarker


Lager du dine egne kort eller pleier du å kjøpe? Har du noen andre hobbyer du liker? :)#hobby #blogg #DIY #bursdag #bursdagskort #kort #kortlaging #scrapping #scrapbooking #håndlaget #madebyme #card #birthday #lagdetselv #farger #dies #nerdylicious #nerdylicioussilje #papir

, Horten

Jeg har alltid et nytt prosjekt på gang, fra idéer til halvferdige prosjekter som ligger pakket vekk i en skuff. Dette er en blogg der jeg ønsker å vise mine og andres prosjekter. Det blir fokus på scrapbooking, kortlaging, strikking, søm, baking, gjenbruk, hverdagstips og annet snacks!

hits